Hair extensions beschermen tegen de zon: ultieme tips

hair extensions beschermen tegen de zon

Je weet waarschijnlijk goed wat het effect van hitte tools is op jouw haar… Tijdens een zon-, zee- en/of strandvakantie worden jouw lokken vaker blootgesteld aan hitte, UV-stralen, chloor en zeewater. Dat heeft uiteraard een enorme impact op de uitstraling van je haar. Helemaal als je extensies draagt. Lees daarom hier een aantal interessante tips om jouw hair extensions te beschermen tegen de zon.

 

Hair extensions beschermen tegen de zon

Het is belangrijk is om jouw extensions goed te verzorgen. Zo kunnen ze er mooi blijven uitzien en krijg jij er zo weinig mogelijk problemen mee. Zeker in de zomer is het slim om ze een net wat andere (en extra) verzorging te geven.

1. Let op met zonnebrandcrème

We houden allemaal van die heerlijke zonnestralen op onze huid. Let wel extra op met het bakken en braden als je extensions hebt. Natuurlijk is het belangrijk om je goed in te smeren met een degelijke zonnebrandcrème, maar laat dit goedje niet (of zo weinig mogelijk) in contact komen met jouw haarextensies.

Zeker blonde extensions kunnen in het slechtste geval verkleuren en dat wil je uiteraard niet.

Let daarbij dus ook op met zonnecrème op je handen. Ongemerkt ga je namelijk vaak met je handen door je haar.

2. Ga voor bescherming tegen UV-straling

Extensions zou je zeker tegen UV-straling moeten beschermen wanneer je ermee in de zon gaat liggen. Er zijn diverse producten te koop met een extra UV-beschermer. Hiermee kun je je haar en extensies behandelen.

Tijdens het zonnen of wandelen/fietsen/sporten in de zon kan je ook best een petje of hoed dragen. Na het zonnen is het een optie om een verzorgend masker aan te brengen om jouw haar en extensions te laten herstellen.

3. Bescherm ook tegen chloor en zout

Chloor en zout hebben een uitdrogende werking op je haar. En al helemaal op jouw extensions! Bereid de haarstukken dan goed voor op een duik in het water:

  • borstel het haar goed uit
  • voeg beschermende olie toe
  • maak een vlecht

Alles om de extensions niet te laten klitten. Nog beter is uiteraard om te voorkomen dat jouw extensions in aanraking komen met chloor en zout. 

 

Wilt u ook graag extensions laten zetten?

Voor het plaatsen van haarverlengingen kan je bij ons terecht. Ons team is hierin gespecialiseerd. 

Heb je al extensions en wil je meer weten over het onderhouden ervan? Lees ook zeker deze artikels:

 

Maak hier je afspraak bij Kristof’s Hair Studio.

Leave a Comment

Scroll to Top