Zo kan je je haar verzorgen tijdens de zomer

haar verzorgen in de zomer

Wat zijn jouw #hairgoals voor de zomer? Ook gezonde, glanzende lokken om te pronken op het strand? Heel leuk in theorie, maar in de praktijk blijkt dit wat lastiger te zijn. Met onderstaande tips blijven je haren in topvorm, de hele zomer lang.

 

Tips om jouw haar te verzorgen tijdens de zomer

 

1. Verzorg je haar met de juiste producten

De grootste fout is om thuis geen degelijke shampoo en verzorging te gebruiken. Hierdoor trekken mensen al met minder gevoed haar naar de zon. Daarnaast is het essentieel om op vakantie producten met een UV-filter te gebruiken.

2. Spoel zeewater en/of chloor uit

Aangezien zeezout uitdroogt en je haar letterlijk afbijt, zorgt het ervoor dat het droog aanvoelt en je je kleuring afwast.

Spoel je haar daarom af voor je opnieuw in de zon gaat liggen na een plons in het water.

Chloor is al even slecht voor je haar. Het verwijdert de natuurlijke oliën waardoor het haar poreus en breekbaar wordt.

3. Draag lang haar in een knotje

Als je lang haar hebt, kan het een trucje zijn om jouw haar zo veel mogelijk samen te binden of samen te draaien in een knotje. Zo scherm je al een deel van je haar af tegen de zon. Bovendien is het nog eens aangenaam om dragen. Niemand zit namelijk te wachten op lange lokken die aan je blijven kleven.

Geen fan van dotjes? Waarom dan geen ultra-oversized zonnehoed? Of zelfs een kort, pittig zomerkapsel?

 

Klaar voor jouw meest zomerse look?

Kom gerust eens langs bij Kristof’s Hair Studio voor professioneel en gepersonaliseerd advies. Kristof en zijn team helpen je met veel plezier verder. Het enige wat jij nu nog moet doen, is hier je afspraak boeken. Tot ziens, bij Kristof!

Leave a Comment

Scroll to Top