Hoe slapen met extensions?

hoe slapen met extensions tips

Slapen met extensions, hoe doe je dat?’ is een vraag die klanten ons vaak stellen.

Het is natuurlijk logisch dat mensen zich dit afvragen. Want schaadt het de lokken niet? Of is er geen voorkeursmethode om ermee te slapen?

Zeker wel. Want als je je lokken gewoon los laat hangen, loop je het risico om ’s morgens wakker te worden met flinke klitten in jouw haar. Vooral daar waar je ze niet wilt hebben, namelijk precies boven de aanhechtingen van de extensies zelf.

In dit artikel geven we graag meer inzicht in het slapen met hairextensions.

Slapen met extensions zonder problemen

Om de kwaliteit van jouw extensions zo goed mogelijk te blijven behouden, is het belangrijk om een aantal richtlijnen in je achterhoofd te houden. Er zijn verschillende opties om je haarverlengingen te beschermen tijdens de nacht:

1. Extensions vlechten

Eerst en vooral raden wij aan om je haar voor het slapen te vlechten. Dit bespaart je de volgende ochtend heel wat tijd.

Zodra je opstaat, borstel je de haren voor een prachtige coupe. Begin gewoon onderaan de vlecht en werk zo geleidelijk aan naar de wortels toe.

Ingevlochten extensions zijn ideaal, want je staat gegarandeerd op met een prachtig volume in jouw haar.

2. Staart maken van extensions

Met een dikke elastiek kan je jouw extensions ook goed beschermen tegen nachtelijk woelen. Doordat de stof niet snijdt in je haar, zorgt het ervoor dat je geen haarbreuk krijgt van te strakke rekkers.

3. Extensions in een knot

Een knot of dot is erg handig om mee te slapen.

Geen haartjes in jouw hals, alles is fijn bij elkaar boven je hoofd ‘gepakt’.

Je kan alle kanten opdraaien zonder last te hebben of je haren te voelen.

Ook in dit geval raden we aan om een dikke elastiek te gebruiken.

Het is dus zeker een goede optie dat je een ‘wrong’ maakt en deze vastmaakt bovenop je hoofd. Zo vermijd je dat de extensions in de knoop raken. Bovendien is er dan geen krultekening van de vlecht zichtbaar.

Gewoon even borstelen en je staat weer op met een prachtige coupe.

4. Extensions vastmaken met een klem

Met een haarklem draai je jouw haar gewoon en zet je het bovenaan vast. Wel is het aan te raden om de klem aan de kant vast te zetten waar je niet op slaapt. Anders voelt dit niet aangenaam aan.

Algemene verzorging

Uiteraard kraakt of staat jouw kapsel niet alleen met de nachtelijke verzorging. Het is ook ontzettend belangrijk om ze overdag goed te behandelen.

Lees er meer over in het artikel ‘Hoe extensions verzorgen?‘.

Doe een beroep op de extensionsspecialist

De kappers van Kristof’s Hairstudio zijn opgeleid en geselecteerd door Extensielle, dé referentie voor extensions van de beste kwaliteit. Je kan dus genieten van de juiste werkwijze met het enige correcte materiaal.

Wij zijn dé dameskapper in regio Sint-Martens-Latem, Deinze en Nevele. In ons kapsalon zijn jouw haarverlengingen in goede handen.

Wil jij ook graag lang haar?

Dat kan! Het enige wat jij moet doen, is hier je afspraak maken bij Kristof’s Hairstudio.

Scroll to Top